تاریخچه شرکت بوئینگ
شرکت بوئینگ توسط ویلیام بوئینگ در سال ۱۹۱۶ تأسیس شد. تنها چند سال پس از پرواز معروف برادران رایت ، شرکت بوئینگ رشد یافت تا به یک رهبر جهانی در صنعت ساخت هواپیما تبدیل شود. در حال حاضر بوئینگ یکی از شناخته شده ترین نام های صنعت هوا و فضا در دنیا است. این شرکت دارای بخش های هواپیماهای تجاری؛ دفاع ، فضا و امنیت است.
معرفی ۴ سهامدار بزرگ شرکت بوئینگ

W. James McNerney, Jr.
جیمز مک نرنی ، در سال ۲۰۰۵ به بوئینگ پیوست و به عنوان مدیر عامل و رئیس تا زمان بازنشستگی اش یعنی تا سال ۲۰۱۶ در این شرکت خدمت کرد. قبل از پیوستن به بوئینگ ، مک نرنی در چندین مقام اجرایی در جنرال الکتریک به عنوان مدیرعامل فعالیت داشت. وی دارای لیسانس MBA از دانشگاه هاروارد است. مک نرنی مالک ۴۳۷٫۶۸۹ سهم شرکت بوئینگ می باشد.
Kevin G. McAllister
مک آلیستر از نوامبر سال ۲۰۱۶ معاون اجرایی شرکت بوئینگ و مدیر عامل شرکت هواپیمایی تجاری بوئینگ (BCA) بوده است. پیش از این ، مک آلیستر مدیر عامل شرکت هواپیمایی جنرال الکتریک (GE) بود ، جایی که نزدیک به ۳۰ سال در آن فعالیت داشت. مک آلیستر دارای لیسانس مهندسی مواد است. مطابق آخرین آمار در تاریخ ۲۶ فوریه ۲۰۱۸ ، وی ۱۴۱،۲۲۲ سهم شرکت بوئینگ را در اختیار دارد.
Gregory D. Smith
دی اسمیت مدیر ارشد مالی (CFO) و معاون اجرایی عملکرد و استراتژی سازمانی در بوئینگ است. اسمیت دارای سمت های متعددی در بوئینگ از جمله معاون مدیر دارایی و همچنین معاون رئیس برنامه ریزی و تحلیل مالی شرکت بوئینگ بوده است.
آخرین سهمی که اسمیت در تاریخ ۲ مارس ۲۰۱۸ در این شرکت داشته است ۱۳۹٫۵۰۱ سهم است.
Dennis A. Muilenburg
مویلنبرگ مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره Boeing است. او در سال ۱۹۸۵ به Boeing پیوست. مویلنبرگ دارای مدرک لیسانس مهندسی هوافضا و دکتر افتخاری از دانشگاه ایالتی آیووا می باشد. وی دارای مدرک فوق لیسانس هوانوردی و فضانوردی از دانشگاه واشنگتن نیز است. مطابق با اخرین آمار در تاریخ ۲ ژوئیه ۲۰۱۸ ، وی دارای ۱۳۰٫۰۰۴ سهم از بوئینگ است.
۶ حقیقت جالب در مورد شرکت بوئینگ

با ۸۵ میلیارد دلار درآمد سالانه ، بوئینگ به معنای واقعی کلمه بزرگترین شرکت ساخت هواپیما در جهان است. فقط یکی از مدل های هواپیمای آن ، بیش از ۱۶٫۸ میلیارد مسافر در طول عمر خود داشته است، یعنی چیزی بیش از دو برابر جمعیت جهان، اگر زنده بودند. در ادامه می خواهیم به معرفی ۶ حقیقت جالب در مورد این شرکت هواپیمایی بزرگ بپردازیم.
۱٫ قدیمی ترین شرکت هواپیمایی جهان
تنها پس از ۱۳ سال از اختراع هواپیمای برادران رایت ، ویلیام بوئینگ اولین شرکت هواپیمایی دنیا را راه اندازی کرد، امروزه این شرکت تقریباً ۱۷۵،۰۰۰ نفر را درگیر کرده و تقریباً در نیمی از کشورهای جهان حضور دارد.
۲٫ بزرگترین ساختمان روی زمین
رکوردهای جهانی گینس، کارخانه بوئینگ اورت را به عنوان بزرگترین ساختمان جهان با ۱۳٫۳ میلیون متر مکعب معرفی کرده است.
۳٫ بزرگترین شرکت هوافضا جهان
از نظر میزان درآمد، بوئینگ با درآمد سالانه ۹۳٫۳۹ میلیارد دلار ، بزرگترین شرکت هوافضایی جهان است. ایرباس در جایگاه دوم قرار دارد که حدود ۷۰٫۱۴ میلیارد دلار درآمد سالانه ایجاد می کند. سومین شرکت بزرگ هوافضا، شرکت لاکهید مارتین است و پس از آن شرکت جنرال داینامیکس در مکان چهارم قرار دارد.
۴٫ بوئینگ ماهواره هم می سازد
برخی افراد تصور می کنند که بوئینگ فقط جت ها ، هلیکوپترها و هواپیما می سازد، در حالی که تخصص بوئینگ روی هواپیماها متمرکز است ، این شرکت انواع دیگر محصولات هوا فضا از جمله ماهواره ها را طراحی و تولید می کند. به عنوان مثال ، در سال ۲۰۰۰ ، بوئینگ شرکت ماهواره ای هیوز الکترونیک را به دست آورد. از آن زمان ، بوئینگ در حال ساخت ماهواره هایی در ماهواره بوئینگ ۷۰۲، برای سایر شرکت ها و سازمان های دولتی است.
۵٫ بنیانگذار بوئینگ در ییل تحصیل کرده است
به گفته ویکی پیدا ، بنیانگذار بوئینگ ، ویلیام بوئینگ ، در دانشگاه ییل تحصیل کرده است. ویلیام بوئینگ با استفاده از دانش به دست آمده هنگام حضور در دانشگاه ییل ، شرکت هوافضا را در سال ۱۹۱۶ تأسیس کرد. در همان زمان ، ویلیام بوئینگ مشغول به کار در صنعت چوب نیز بود ، دانشی که در مورد صنعت چوب داشت، بعداً در طراحی هواپیما به او کمک کرد.
۶٫ بوئینگ یک وسیله نقلیه سبک نیز ساخته است
یکی دیگر از واقعیت های شگفت انگیز در مورد بوئینگ این است که خودروی ریلی استاندارد آمریكا را ساخت است. وسیله نقلیه ای که در بسیاری از ایالات متحده آمریکا از جمله سان فرانسیسکو ، بوستون و مورگانتاون مورد استفاده قرار می گیرد ، این وسیله بر روی یک سیستم ریلی ثابت نصب می شود و در جاده ها حرکت می کند.
معرفی ۲ مدل هواپیمای بوئینگ در ایران
هواپیماهای بوئینگ در ایران نیز محبوبیت دارند و استفاده می شوند. حتی با وجود تحریم ها مسئولان ایرانی برای خرید هواپیماهای بوئینگ در سال ۲۰۱۹ رایزنی کرده اند. در زیر به معرفی ۲ مدل از این هواپیما که در آسمان ایران پرواز می کنند می پردازیم.

بوئینگ ۷۳۷
این هواپیما معروف به بچه بوئینگ است و دارای انواع مختلفی می باشد. بوئینگ ۷۳۷ می تواند تا ۱۸۹ مسافر را حمل کند و حداکثر سرعت آن نیز تا ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت می رشد. در ایران شرکت های هواپیمایی مثل کاسپین و آسمان از آن استفاده می کنند.
بوئینگ ۷۲۷
تولید این هواپیما در حدود ۲۰ سال ادامه داشت و نهایت در سال ۱۹۸۴ متوقف شد . بوئینگ ۷۲۷ نوعی هواپیمای جت مسافربری است. مزیت این هواپیما این است که در هر باندی می تواند فرود بیایید و به باند های بزرگ نیاز ندارد. سرعت این هواپیما به ۹۶۵ کیلومتر می رسد و بیشتر از آن در پرواز های داخلی استفاده می شود.